Báli beszámoló

A Gödöllői Premontrei Perjelség, valamint a Premontrei Szent Norbert Gimnázium 2018. január 27-én, harmadik alkalommal tartott jótékonysági bált a Királyi Kastély Lovardájában a rendi közösséghez és a gimnáziumhoz kötődő személyek (családok, egyházközösségi tagok, gimnáziumi tanárok valamint öregdiákok) megszólításával.A 250 fős báli társaság 18.00-tól gyülekezett, ahol 19.00 órakor Balogh P. Piusz kormányzó perjel, majd a bál fővédnöke nevében Fülöp Attila, Nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a bálozókat:

A megnyitó szavait követően színvonalas műsort tekinthetett meg a gimnázium volt és jelenlegi diákjai, valamint a Rendhez kötődő művészek előadásában. Felléptek: Annus Réka, Borbély László, Wehovszky Vivien és Klaudia, és a Fix Stimm zenekar.

A vacsorát követően Takácsné Elek Borbála igazgató asszony mutatta be a jótékonysági bál céljait:
„A Premontrei Sportegyesület 2017 szeptemberében kezdte meg a diákok körében a munkáját, azzal, hogy a délutáni, kora esti időpontokban lehetőséget biztosítsunk iskolánkban a diákjainknak a különféle sportolási lehetőségekre.
Ennek a gondolkodásnak a része, hogy az idei tanévre elkészült a kicsik játszóterén kívül a nagyobbaknak szánt kondipark, mely egyre népszerűbb a diákok. Különleges beszerzésnek minősül a teqball asztal, vagy a Játszókert Kft. támogatásából napokban kapott kültéri csocsóasztal is. Ennek a folyamatnak a része, hogy megújításra kerül az erdei tornacsarnok, a kültéri sportpálya, valamint néptáncterem is kerül kialakításra intézményünkben.
Most a rend 900 éves évfordulójához közeledve minden sportszerető számára meghirdetjük a Premontrei 900 sportversenyünket 2018-2020 között három kategóriában: egyéni, családi és csapatban.”

A báli hangulathoz gödöllői és környékbeli művészek, magánszemélyek, helyi vállalkozások és intézmények járultak hozzá felajánlásaikkal, támogatásukkal és szolgáltatásaikkal.

A fogadás alatti hangulatzenét az Ecu man jazzformáció, míg a nyitótánc alá a Fix Stimm zenekar, az azt követő táncházban pedig Szengyel István vezetésével a Csángó zenekar húzta a talpalávalót. A kapunyitáskor kínált borokat Gajdics Péter öregdiákunk és a Bellawrd Pincészet (Pécs), az est további italait a Szolga és Marton Ital felajánlásából, a vacsora ízletes fogásait pedig a Mensa Bistro étteremnek köszönhetően fogyaszthatták a vendégek. A hangélményt az Audio-Technica CE Kft. biztosította. A báli vacsorát követően az ODPictures Art Studio Kft. jóvoltából portréfotózásra nyílott lehetőség az érdeklődők számára a Barokk Színház patinás környezetében.

További támogatóink: AUDMAX Kft, Boldogasszony Konyhája Kft., Doma Clean, Dymol Kft., Erzsébet Királyné Szálloda*** Gödöllő, Gödöllő Városa, Gödöllői Királyi Kastély, Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, Gödöllői Városi Múzeum, Huniber Ház Kft., INK Letterpress, KCA Kft., Kondiszer Bt., Magyar Kézilabda Szövetség, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Gödöllői Helyi Csoport, Merkbau Kft., Multitim A-2008 Kft, Művészetek Háza Gödöllő Kulturális és Konferencia Központ, OTP Bank Nyrt., Rákóczi Szövetség, Sápi-Bau Kft., Sára Gábor, SMP-Systems Kft., Surányi Műszaki Áruház, Varga és Fiai Kft.

A jó hangulatot, baráti beszélgetéseket, egy sokrétű közösség régi és új arcainak találkozását és mulatságot lehetővé tevő rendezvény – melynek jótékonysági célja elsősorban a gödöllői Premontrei Sportegyesület fejlesztését szolgálta – éjjel kettőkor zárta kapuit. A kijáratban a távozók egy-egy üveg bort vehettek át páronként az est házigazdáitól Rózsa László felajánlásából.

A Premontrei Bál minden résztvevőnek tartalmas kikapcsolódására és a közösségek tagjai közötti kapcsolatok megerősödésére szolgálhatott most és szolgálhat majd az elkövetkezendő években is.

A Premontrei Bálon készült további képek megtekinthetőek a bál weboldalán, a http://bal.premontrei.hu/kepek/ címen.